CECE

Vissza

Weboldal: www.cecemusik.tk

2007-ben hirtelen felindultságból és az erős ifjonti türelmetlenség következményeként még az „MC” előtaggal, egy EP tavasszal, majd a siófoki éjszakából ismert Aladinnal és az általa talált énekes hölgyekkel (Kristály Alexandra, Székely Ildikó) kiegészülve a Flash M produkció, amely „a nagyon gyorsan próbáljunk meg pénzt csinálni” fő céllal útnak indított Pop - Rap csapat volt, 3-4 hónapos időtartammal. (R.I.P.)
Az év végén „Ez nekem a repp” címmel letölthetővé vált egy 12 számos album, az akkoriban fénykorát élő hazai hip-hop portálról, a Salátamagazinról.
A 2008-as év a stúdióépítés, a keverés és a hangkép kialakításának elsajátítása jegyében telt. 1-2 km. dal ( Cheka, Python – One Last Trick, Erow, Evergreen Gang, Atah MC, Lonley Ryders) vált még ez évben letölthetővé.  2009-ben a Salátamagazin, utolsó a műfaj irányába tett próbálkozása 1 válogatáslemez volt, amin többek között szerepelt az azóta slágerré vált „Piros pad” című dal.

2009. szeptember és 2010. május között készült el az első stúdiólemez, ami „CéE Méd in Küszhegyi” címmel, egy bizonyos korszak és annak szereplőinek szentelt albumként vált letölthetővé 2010. 10. 25-től több oldalról is. A zenéket Dózi, Cheka, eMboss, Kennymanna és az internet szolgáltatta, a karc DJ Dek (Rhyme Project) és DJ Kaotik keze munkája a felvételek a Panel 37 Home Studio-ban és a Cultus Digital Hangstúdióban készültek, keverés és maszterelés: Kolláth Zsolt. A borító Cornell Red munkája. Ezzel a lemezzel ellentétben C törekszik a sokakat érdeklő illetve érintő témák boncolgatására, amit még sajátosabbá tesz az általa ismert környezet nyelvjárása, valamint egy társadalmi rétegbe való tartozás kinyilvánítása, mindezt úgy, hogy a magyar nyelv adta lehetőségeket teljes mértékben kihasználva íródott dalszövegek alatt az autentikus hip-hop zenét, semmilyen trend sem képes befolyásolni.
Az „Ából Bébe” című dalhoz remixelhetett bárki,így követte az LP-t egy remixpakk is. A Rap.hu által megjelentetett válogatás lemezre is rákerült a „Gondoltad már” még 2010 végén.
 

Vissza
Új produkció felvétele az adatbázisba.

Jelentkezem
Készítette: around.hu
2021. március 6.